Ima li u raju nogometa?

Dva prijatelja raspravljaju o vrlo ozbiljnim teološkim temama: “Što misliš, ima li u raju nogometa?” upita jedan. “Ja mislim da nema. To je grješna sprortska disciplina i sigurno je nema u raju.” Odgovori drugi. “Ma ja mislim da ipak ima. Nema ništa loše u nogometu. I sigurno Bog protiv njega nema ništa.”. Opet će prvi.

I tako njih dvojica razmjenjuju argumente za i protiv i nikako da se slože. Jedan se dosjeti: “Hajdemo ovako, tko od nas prvi umre neka dođe u snu drugome i neka kaže jel ima ili nema u raju nogometa”. I složiše se oko toga.

Nakon nekoliko godina umre jedan od njih te dođe drugome u san: “Prijatelju, pozdravljam te iz raja. Imao si pravo. U nebu ima nogometa, igramo ga svaki dan.”. Ovaj sav zadovoljan reče pokojnom prijatelju: “Eto, vidiš da sam u pravu, a ti mi prodaješ tamo neke konzervativne stavove.”. No, pokojni prijatelj nastavi: “Slušaj, ima još nešto. Ti si golman sljedeće nedjelje”.

Pouka:

Lijepo je biti u pravu, no jesmo li spremni privatiti cijelu istinu? I jesmo li spremni na nebesku utakmicu, kad god na nju budemo pozvani?

Kod preuzimanja ovoga teksta obavezno navesti link.

Image by skeeze from Pixabay

Odgovori