John MacArthur na sudu je izborio pravo na održavanje bogoslužja!

Los Angeles – Odvjetnici pastora Johna MacArthura i Grace Community Church pobjedili su na još jednom ročištu [25. rujna 2020.] pri Vrhovnom sudu u Los Angelesu, tvrdeći da MacArthur i Crkva imaju pravo na cjelovito suđenje zbog osnovanog osporavanja ustavnosti vlade na temelju naredbe o ukidanju bogoslužja i zabrane okupljanja tokom COVID-19 krize.

Održavamo bogoslužja. Gospodin Isus zahtijeva da se okupljamo i to ćemo činiti i dalje jer nam je to naređeno i zato što je to naše pravo. izjavio je pastor John MacArthur

Sudac Mitchell L. Beckloff se složio da postoje ozbiljne ustavne zabrinutosti koje još nisu u potpunosti istražene, te ponovio da njegova prethodna odluka o preliminarnoj zabrani nije bila meritorna odluka u vezi s ustavnošću tih naredbi. Budući da je ročište za nepoštovanje suda kvazi-kazneni postupak, Beckloff se složio da MacArthur i Grace Community Church imaju pravo na ustavnu zaštitu na bilo kojem takvom suđenju.

Specijalna savjetnica “Društva Thomas More” Jenna Ellis objasnila je: „To je značajno jer niti jedna osoba ne može niti treba biti proglašena krivom zbog nepoštivanja ustavnopravnog naloga. Okrug Los Angeles i dalje pretpostavlja da je njegova naredba valjana, uz potpuno zanemarivanje zaštite Prvog amandmana. Tiranija je čak i sugerirati da se djelovanje Vlade ne može osporiti i da joj se treba pokoravati bez pitanja. Pastor MacArthur jednostavno drži bogoslužja, što je očito njegovo ustavno pravo i kao takvo je zaštićeno u ovoj zemlji. “

Specijalni savjetnik “Društva Thomas More” Charles LiMandri izjavio je: „Ova presuda sprečava pokušaj žurbe okruga Los Angeles u daljnjem procesuiranju pastora Johna MacArthura i Grace Community Church zbog izvršavanja njihovih prava na temelju Prvog amandmana. Zadovoljni smo što je sudac Beckloff izjavio da se slaže s glavnim točkama koje smo iznijeli u ime pastora MacArthura i Grace Community Church i vrlo smo zadovoljni što današnja presuda cijeni važnost ustavno zaštićenih prava o kojima je riječ u ovom slučaju.”

Pastor MacArthur izjavio je: „Održavamo bogoslužja. Gospodin Isus zahtijeva da se okupljamo i to ćemo činiti i dalje jer nam je to naređeno i zato što je to naše pravo. Vrlo sam zahvalan sucu Beckloffu što je prepoznao važnost ovih ustavnih zaštita. Stvarnost je takva da okrug ne može dokazati da je njihova odluka racionalna a još manje potrebna. Također su svoje naredbe proizvoljno i diskriminirano primijenili protiv crkava, a mi u Americi uživamo pojačanu zaštitu za održavanje vjerskih službi. I dalje ću ostati čvrst i nastavit ćemo se boriti za zaštitu vjerskih sloboda.”

Sud je zakazao ročište pred Beckloffom za 13. studenoga 2020. godine, kako bi se razmotrio opseg osporavanja valjanosti naloga za prethodnu zabranu crkvenih okupljanja.

Izvor: Anglican.Ink

Fotografija: YouTube kanal Grace Community Church

Odgovori