JE LI I OVO “NOVO NORMALNO”?

Poznate osobe nerijetko s velikom pompom otkrivaju detalje iz svoga života, pa smo tako doznali da će poznata manekenka Emily Ratajkowski (29) i njezin suprug glumac i producent Sebastian Bear-McClard (39) postati roditelji.

Emily je za Vogue potvrdila je da će postati majka te dala zanimljivu izjavu o spolu djeteta:

“Kad moj muž i ja prijateljima kažemo da sam trudna, nakon čestitki svi pitaju što bismo željeli – dječaka ili djevojčicu? Odgovorimo im da spol nećemo znati dok naše dijete ne napuni 18 godina i da će nas ono tada samo obavijestiti. Svi se tome smiju ali prava je istina da u konačnici doista neznamo tko raste u mom trbuhu. Tko će biti ta osoba? Kakvoj ćemo osobi mi postati roditelji? Stvari su puno složenije od definiranja genitalija s kojima će se beba roditi.”

Bilo bi dobro da je ovo samo dobra šala, no znajući da živimo u društvu, u najmanju ruku izmijenjenih vrijednosti, ne bi čudilo da je manekenka po ovome pitanju doista ozbiljna.

Kada se umjesto otac ili majka već počinje u određenim obrascima navoditi “Roditelj 1” i “Roditelj 2” i kada nam se to nameće kao nešto normalno a suprotna razmišljanja proglašavaju retrogradnim, ništa više nije iznenađujuće.

Kao kršćani ne možemo vjerovati drugačije nego da se rađamo kao muško ili žensko i da je spol određen još prije našega rođenja. Ukoliko je spol stvar naše odluke a ne naše bilogije, tada se doista pitamo suočavamo se s “novim normalnim” i po tome pitanju.

Naslovna fotografija: Instagram

Odgovori