OGLASILI SE “ANĐELI IZ AFRIKE”

Nakon što je Paula White – Cain, pastorica i televizijska evangelizatorica nedavno izjavila kako vidi pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD riječima:

“Čujem zvuk pobjede! Bog kaže da je gotovo! Čujem zvuk obilne kiše! Čujem zvuk vike i pjevanja. Gospodin kaže da je to učinjeno. Čujem pobjedu! Pobjeda! Pobjeda! Čujem pobjedu u sjedištu raja! Anđeli su upravo pušteni! Pušteni su iz Afrike! Dolaze ovamo, u ime Isusa!”

na društvenim mrežama kruži šaljivi video u kojem “anđeli iz Afrike” pozorno slušaju poziv Paule White, no imaju i poruku za nju.

Tako joj ovaj šaljivi “anđeo” govori da su oni anđeli iz Afrike, da imaju odgovornost u Africi. Savjetuju joj da zove američke anđele poput Charlijeve anđele (aludirajući na poznatu TV komičnu seriju), Anđele na terenu (Angels in the Outfield, po sportskom komičnom filmu), i sl. “Ne mi vam nećemo pomoći”, odgovara simpatični afrički “anđeo”. U jednom trenutku, “anđeo” zove drugog “anđela” po imenu Michael da čuje kako ih Paula poziva u pomoć oponašajući je: “Huga tanga, tanga…” te joj odgovara “Ti si u krivu, ti si u krivu, ne mi vam nećemo pomoći, to je američki problem”, u stilu repanja, kako inače zvuči i Paulina “molitva”.

Paula White je pastorica New Destiny kršćanskog centra a što je jedna od nedenominacijskih zajednica poput mnogih u Americi, te nije dio niti jedne tradicionalne kršćanske crkve. Osnovala ga je sa svojim suprugom, Randy White. Inače, u slučaju takvih centara radi se uglavnom o privatnim projektima njihovih osnivača. Pobornica je i propovjednica evanđelja prosperiteta, moderne hereze proizašle iz karizmatskih krugova.

U ovo ozbiljno vrijeme pandemije te okupiranosti američkim izborima, malo humora dobro dođe.

Ovaj šaljivi video pogledajte ovdje.

Naslovna: Facebook

Povezani članak: ŠTO MISLITE O OVOME? – PROROKUJE TRUMPOVU POBJEDU!

Odgovori