ŠTO ĆE ISUS TRAŽITI OD NAS KADA PONOVNO DOĐE?

Poznajući krhkost vjere onih oko sebe i unaprijed vidjevši da će buduće generacije biti dionici istog bezumlja, Spasitelj je izgovorio ovo znamenito pitanje: “Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” Bog je vjeran, ali jesu li ljudi vjerni? Bog je istinit, no vjerujemo li mu? To je važno i o tome ću govoriti ovoga jutra uz pomoć Duha Svetog.

Prije svega, u vezi s ovim našim tekstom zamijetio sam da je važno ako pogledamo ovdje spomenutu osobu koja traži vjeru: “Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” Kad Isus dođe, tražit će dragocjenu vjeru. On se više brine za vjeru nego za sve ostalo što mu zemlja može predati. Na svom povratku naš se Gospodin nimalo neće brinuti za bogatstvo bogatih ili za čast velikih. Neće tražiti sposobnosti koje smo pokazivali niti utjecaj koji smo imali, nego će tražiti našu vjeru. Njegova slava je da “je u svijetu vjerovan” (1 Tim 3,16) i prema tome će imati poštovanja. To je dragulj koji on traži.

Ovaj nebeski trgovac drži vjeru kao biser od velike vrijednosti; ona je Isusu dragocjena kao i nama.Posljednji dan bit će pun pomnog ispitivanja i to ispitivanje bit će nad ovom bitnom točkom: ima li vjere ili nema. Onaj koji vjeruje spašen je; onaj koji ne vjeruje osuđen je.

Nalog za premetačinu bit će izdan za naše kuće i naša srca, a pitanje će glasiti: Gdje je tvoja vjera? Jesi li častio Krista uzdajući se u njegovu riječ i njegovu krv ili ne? Jesi li veličao Boga vjerujući njegovu otkrivenju i oslanjajući se na njegovo obećanje ili ne?Činjenica da će naš Gospodin na svom dolasku tražiti vjeru trebala bi nas navesti da o vjeri imamo vrlo visoko mišljenje. Nije to puki čin razuma; to je milost Duha Svetog koja donosi slavu Bogu i stvara poslušnost u našem srcu. Isus to traži, jer on je mjerodavan za to.

Autor: Charles Spurgeon

Izvor: Put života

Odgovori