UČENICI ZABRANJENO DA NOSI MASKU S NATPISOM “ISUS ME VOLI”

Kako javlja WLBT, devetogodišnja Lydia Booth pojavila se 13. listopada ove godine u svojoj školi s maskom na kojoj piše “Jesus Loves Me” (engl. “Isus me voli”). Iako je uobičajeno da se maske izrađuju i kao modni detalji s različitim porukama, ravnatelju njezine škole se nije svidio ovaj natpis pa je od učenice tražio da ju skine. Lydia je masku skinula, ali je postupanje ravnatelja izazvalo nezadovoljstvo njezinih roditelja.

Zbog toga su Lydijini roditelji Matthew i Jennifer Booth podignuli su tužbu protiv škole Simpson Central zbog postupanja ravnatelja, tvrdeći da su prekršena prava njihove kćeri.

Odvjetnik obitelji, Michael Rosss izjavio je da su javne škole dužne poštovati slobodu vjerskih izražavanja učenika a što im jamči i Prvi amandman Ustava SAD. “Javne škole su dužne poštovati slobodu izražavanja učenika koju im jamči Prvi amandman”, rekao je pravni savjetnik Michael Ross za WLBT, nastavljajući:

“Ako ostali učenici mogu nositi maske s logotipima sportskih timova ili natpisima poput ‘Black Lives Matter’, ne vidim razlog da ova učenica nema priliku jasno izraziti svoja uvjerenja”.

Škola je nakon ovog slučaja izmijenila pravilnik o ponašanju učenika te su te su maske ukrašene vjerskim obilježjima i logotipima službeno zabranjene, prenosi index.hr

Odgovori