VJERUJ BOGU JER “USTA GOSPODNJA REKOŠE”

Božja riječ je razlog i odmorište naše vjere! „Jer usta Gospodnja rekoše“ — to je temelj našeg pouzdanja. U tome se nalazi oproštenje, zato što je Bog tako rekao. Pogledaj prijatelju, ti kažeš: „Ne mogu da vjerujem da mi grijesi mogu biti oprošteni; osjećam se tako nedostojan.“ Da, ali „usta Gospodnja rekoše“ tako. Vjeruj i pored svoje nedostojnosti. „Da,“ reći će drugi, „osjećam se toliko slab da ne mogu ni da se molim niti da činim bilo što, a osjećam da bih morao.“ Zar ne piše: „Jer je Krist dok smo mi još bili slabi, u određeno vrijeme umro za bezbožnike.“ „Usta Gospodnja rekoše“, zato i pored svoje nesposobnosti vjeruj u to jer mora da je tako.

Možda neko Božje dijete kaže: „Bog je rekao: Neću te ostaviti, niti ću od tebe odstupiti, ali ja sam u velikoj nevolji. Sve okolnosti u mom životu izgleda da su u suprotnosti s tim obećanjem. Ali, „usta Gospodnja rekoše“ i obećanje se mora ispuniti. Pouzdaj se u Gospoda i čini dobro; tada ćeš boraviti u zemlji i odista ćeš biti sit. Vjeruj Bogu usprkos okrutnim okolnostima i pored toga što ne vidiš izlaza iz te situacije i ne vidiš pomoć. Ipak, vjeruj u nevidljivog Boga i u istinu njegovog prisustva, jer „usta Gospodnja rekoše“.

Mislim da sam i ja došao do tog stanja, svakako u pojedinim trenucima kada su okolnosti bile suprotne obećanju, a ipak sam u obećanje vjerovao. Kada me prijatelji odbace, neprijatelji napadnu i moj se duh spusti ispod nule te sam skoro očajan, odlučim tada da se oslonim na riječ Gospoda Boga i da dokažem kako je ona dovoljna da stoji sama. Vjerovat ću Bogu usprkos demonima u paklu, usprkos Judi i Demi i svim ostalim prevrtljivcima, usprkos mom zlom srcu. Njegova će obećanja ostati ista, jer „usta Gospodnja rekoše“. Odlazite vi koji joj se suprotstavljate; naše je pouzdanje čvrsto utemeljeno, jer „usta Gospodnja rekoše“.

Autor: C.H. Spurgeon

Izvor: Tako je govorio Spurgeon

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori