OSIGURANA SREDSTVA ZA PROGONJENE KRŠĆANE!

ZAGREB, 23. studenoga 2020. (Hina) – Predstavnica Vlade je u ponedjeljak, u nešto izmijenjenom obliku, prihvatila amandman nezavisne zastupnice Marijane Petir na prijedlog državnog proračuna da se unutar Ministarstva vanjskih poslova 1,5 milijuna kuna izdvoji za pomoć progonjenim kršćanima i drugim osobama u potrebi.

“Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je prihvatila moj amandman kojim se uvodi nova proračunska aktivnost Pomoć progonjenim kršćanima i drugim osobama koje su u potrebi a s ciljem kako bi se mladim ljudima koji su progonjeni zbog svoje vjere omogućilo da studiraju u Hrvatskoj i steknu znanja te se potom vrate u svoju domovinu gdje će pomoći u izgradnji svojih zajednica, te demokratskog i tolerantnog društva”, napisala je zastupnica Petir.

„Neke države članice [EU-a] provode aktivnosti kako bi pomogle stvaranju kulture obilježene pluralizmom i tolerancijom u područjima gdje se događaju progoni zbog vjere, te je važno da Hrvatska i na ovaj način još jednom potvrdi svoje jasno opredjeljenje za nužnost poštivanja jednog od temeljnih ljudskih prava kao što je sloboda mišljenja, savjesti, vjeroispovijesti ili uvjerenja zajamčena čl. 18. Opće deklaracije o ljudskim pravima“, zaključila je zastupnica.

Marijana Petir je već ranije ove godine ustala za prava progonjenih kršćana u Hrvatskoj, Europi i svijetu a o čemu više možete pročitati ovdje: MARIJANA PETIR O PROGONU KRŠĆANA U HRVATSKOJ I EUROPI

Izvor: Hina

Odgovori