C.H. Spurgeon: Bog nas ne napušta

BOG NAS NE NAPUŠTA! C.H. Spurgeon, daroviti propovijednik 19. stoljeća, govori nam o blaženoj istini, da je Bog s nama u svakoj životnoj situaciji. On nas nikada ne napušta, jer smo njegovi, njegovih ruku djelo.

Bog nas ne napušta

Ljubljeni, kad Isus dođe kao Sin Čovječji, on će prepoznati našu slabost i sjetiti se naših kušnji; znat će za borbu našeg srca i žalost koju nas je stajala iskrena vjera. On je najkvalificiraniji da stavi pravu cijenu na iskušanu vjeru, vjeru onoga koji se odrekao samoga sebe, vjeru koja je dugo trpjela. On će razlučiti ljude koji samo pretpostavljaju i ljude koji vjeruju; ljude koji obožavaju isprazne obmane i one koji slijede ravan put vlastite Riječi Božje.

Vidi i ovo: 3 koraka prave vjere

Nadalje, htio bih vam reći da je Sin Čovječji i najprikladnija osoba za otkriti vjeru ako je treba otkriti. Ne postoji ni zrno vjere na čitavom svijetu osim one koju je on sâm stvorio. Ako imaš vjeru, brate moj, na tebi je radio Gospodin; to je znak njegove ruke na tebi. Vjerom te izveo iz tvoje smrti u grijehu i prirodne tame uma. “Tvoja te vjera spasila”, jer ona je svijećnjak koji drži svijeću kojom je odaja tvoga srca osvijetljena. Ovu vjeru stavio je u tebe tvoj Bog i Spasitelj.

Vidi i ovo: 7 razloga da vas Bog nikada neće napustiti

Dakle, ako je vjera u svakom slučaju dar našega Gospodina, on zna kamo ju je stavio. Ako je ona djelo Božje, on zna gdje ju je proizveo, jer nikada ne napušta djelo svojih vlastitih ruku. Ako je ta vjera samo kao gorušično zrno i ako je skrivena u nekom mračnom kutu zemlje, ipak je dragi Isus pronalazi jer vodi osobnu brigu za nju s obzirom da je on začetnik i završitelj vjere.

Autor: C.H. Spurgeon

Izvor: Put života

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori