HORIZONTI VJERE, 2. EPIZODA (GOST PASTOR VATROSLAV ŽUPANČIĆ)

U drugoj epizodi emisije Horizonti vjere ugostili smo pastora Evangeličke metodističke crkve u Njemačkoj i suradnika Informativne protestantske agencije , Vatroslava Župančića.

U razgovoru smo se dotaknuli nastanka Evangeličke metodističke crkve i njezinog djelovanja. Razgovarali smo o djelovanju crkve u kontekstu pandemije koronavirusa i ograničenja koja nisu zaobišla niti crkve.

Također smo razgovarali o smjeru u kojem današnje tradicionalne protestantske crkve idu te na sve veći pritisak liberalnih trendova unutar ovih crkava. Kako crkve trebaju odgovoriti na nove liberalnu teologiju etičko-moralne svjetonazore i sl.

Pastor Župančić je i povijesničar koji se posebno bavi istraživanjem Nijemaca evangelika do i nakon Drugog svjetskog rata na ovim prostorima. U emisiji progovara o tome što trenutno radi na tome području i dokle su došla njegova istraživanja.

Na kraju, pastor Župančić donosi i kratku adventnu poruku za sve gledatelje emisije Horizonti vjere.

Pogledajte emisiju u priloženom videu:

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori