animal africa zoo lion

TKO JE PRAVI LAV, SOTONA ILI KRIST?

.„Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere“ (1 Petrova 5,8)

Adventsko vrijeme je vrijeme u kojem nas se na poseban način poziva na budnost odnosno oprez u iščekivanju dolazećeg Gospodina. Kršćani nerijetko zaboravljaju da u ovome svijetu imaju ozbiljnoga protivnika. Sotona (a samo značenje imena Sotona je protivnik, neprijatelj, tužitelj) je stvarno duhovno biće koje pokušava na različite načine utjecati na naše živote. On nas želi pridobiti za sebe. Zašto? Zato što od početka pokušava oponašati samoga Boga.. To „natjecanje“ s Bogom traje od onoga trenutka kada je u vječnosti poželio biti poput Boga.

Njegova misija s ljudskim dušama je slična onoj Božjoj. Bog nas želi za sebe, kako bismo, prihvaćajući Njegovu volju, služeći mu ovdje na zemlji, slaveći ga i svjedočeći ga svojim životom, bili s Njim i u vječnosti. Sve to želi i naš protivnik. Želi da prihvatimo njegovu volju, da mu služimo, da svojim djelima svjedočimo njega i da konačno s njim budemo u vječnosti.

No, Bog, po Kristu je naš prijatelj, želi nam dobro, ljubi nas i nudi blagoslovljenu vječnost. Sotona je naš neprijatelj, mrzi nas i nudi nam vječno prokletstvo. Nažalost i takvom misijom uspijeva mnoge zadobiti za sebe.

Petar nam kaže da je naš protivnik „kao ričući lav“. On nas želi „proždrijeti“. Pogledajte ljude koji su izabrali služiti zlu, ljude koji su se predali zlu. One koji su u raznim ovisnostima. Koliko je uništenih života? Đavao jednostavno želi „proždrijeti“ uništiti čovjeka, kako za sadašnjost tako i za budućnost.

Budimo oprezni i ne nasjedajmo na đavolska oponašanja. Đavao bi želio biti lav, no pravi je Lav onaj iz plemena Judina, naš Gospodin Isus Krist. Lav oponašatelj je već poražen, Lav iz plemena Judina je pobjednik. Komu ćeš stoga služiti, komu vjerovati? Čiji lik u ovome svijetu želiš biti? S kime vječnost želiš provesti?

Kada Gospodin dođe čut će se pobjedonosne riječi: „..pobijedio je Lav iz Judina plemena“ (Otkrivenje 5, 5). Budimo dakle na strani Pobjednika danas!

Autor: Biskup Jasmin Milić

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori