U BUDUĆNOST S VJEROM U BOGA

Posljednji dani na mnogo su načina mračni. Zločin se diže do neba; šokantan nemoral i pokvarenost otkrivaju se jednako na visokim kao i niskim mjestima; nasilje postaje sve smrtonosnije i povlači za sobom i mlađe počinitelje i žrtve; obitelji se raspadaju u alarmantnoj stopi; zlostavljanje djece prije i nakon rođenja postaje sve bezdušnije; antibožji duh sve je odvratniji, glasniji i rašireniji; u mnoge crkve u kojima se Evanđelje propovijedalo u sili i čistoći sad su ušli svjetovnost i kompromis. A možemo navesti i druge stvari koje nas žaloste, zabrinjavaju i uznemiruju.

Što treba činiti kršćanin? “Razmahat će se bezakonje i ljubav će kod mnogih ohladnjeti” (Mt 24,12). Činjenica da se sad bezakonje doista razmahuje i da će ljubav kod mnogih ohladnjeti ne znači da mi moramo biti među tim mnogima čija će ljubav ohladnjeti prema našem blagoslovljenom Gospodinu! Naprotiv, to nam je izravan poziv i upozorenje da se probudimo i čvrsto uhvatimo Boga, da trčimo prema cilju kao nikada ranije te nastavimo imati vjeru u Boga bez obzira kako stvari izgledale mračne.

Ova teška vremena o kojima govori Riječ Božja (2 Tim 3,1-17) poziv su ne na uzmak ili na usporavanje, nego na ubrzanje. Dani užasa, opasnosti i pogibelji, kao ovi s kojima se danas suočavamo, za nas su dani prilike. Mi kršćani nismo pozvani da zatvorimo oči na ove strašne činjenice oko nas ili da zakopamo glave u pijesak poput nojeva te da se nadamo najboljemu ili da se uspaničimo te tražimo kako da pobjegnemo iz čitave ove strašne situacije.

Gospodin nas poziva da budemo svjedoci za njega upravo među ljudima (Dj 1,8). Mi ne tražimo rupu da se sakrijemo, nego tražimo nekoga kome možemo posvjedočiti. Potrebno je da izvadimo svoja svjetla ispod varićka straha, nevjere i nebrige za mnoštvo oko nas koje propada (Mt 5,14-15). Isus kaže: “Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog” (Mt 5,16).Dopustimo da svjetlo ljubavi Božje i sigurnosti velikog spasenja da nas je spasio te svjetlo nepokolebljive odanosti Gospodinu kojeg ljubimo i vjerujemo mu tako zasja pred uplašenim i razočaranim ljudima da se i oni okrenu Bogu!

Autor: W.C.Moore

Izvor: Put Života

Odgovori