man in white dress shirt wearing brown beaded necklace

KATOLIČKI SVEĆENIK ZBOG KORONE POČINIO SAMOUBOJSTVO

GEORGETOWN – Katolički svećenik Michel Bineen Mukad, upravitelj katoličke crkve Svete Gospe Marije u Georgetownu, umro je u utorak, 8. prosinca 2020. Imao je 38 godina. Njegova samonametnuta smrt nastupila je dan nakon dijagnoze COVID-19.

Svećenik, župljanima poznat kao “otac Michel”, poslao je e-mail župljanima u ponedjeljak navečer navodeći da je na hitnoj pomoći bolnice Georgetown bio pozitivan na COVID-19.

“Iako sam pušten iz hitne pomoći, upute za moju samoizolaciju od 14 dana utjecat će na našu župu”, napisao je.

Njegov je e-mail nastavljen s detaljima o zatvaranju župnog ureda radi sprečavanja širenja koronavirusa na druge ljude. Svo osoblje župe testiralo se na COVID-19. Svećenik Ed Fitzgerald preuzeo je održavanje misa.

Tijekom mise iscjeljenja u srijedu, otac Ed ispričao je da je u utorak nakon liturgije dobio užasnu poruku. Kolega svećenik poslao je hitnu poruku ocu Edu tražeći od njega da se javi. Kad je nazvao, drugi mu je svećenik priopćio da je otac Michel preminuo.

Tijekom mise ozdravljenja u srijedu, otac Ed pročitao je pismo biskupa Roberta Guglielmonea župljanima: “S velikom tugom moram vam priopćiti da nas je policija obavijestila da je otac Mukad okončao vlastiti život u mladosti od 38 godina”, napisao je biskup Guglielmone. “Iako ne znamo točne okolnosti oko ovog tragičnog događaja, znamo da se borio zbog bolesti uzrokovane pandemijom.”

Mrtvozornik okruga Georgetown Kenny Johnson rekao je za Georgetown Times / Post and Courier da je otac Michel bio pozitivan na COVID-19, ali obdukcija u srijedu potvrdila je da se čini da je njegova smrt od samonanesene rane. Mrtvozornik (koji je ujedno i pastor lokalne baptističke crkve) priopćio je kako je Michel ostavio poruku iza sebe no za sada nisu poznati detalji.

Izvor: Georgetown Times

Fotografija: Pexels

Odgovori