Matija Babić izmijenio skandalozni status a MUP pokrenuo kriminalističko istraživanje

Nakon što je prije dva dana Matija Babić, osnivač portala index.hr na svome fb profilu objavio status koji se može protumačiti kao poziv na razbijanje i palež državnih i crkvenih zgrada te poticanje na obezglavljivanje, a o čemu smo pisali ovdje, status je izmijenjen i poprilično ublažen.

Originalni status:

Trenutni, izmijenjeni status:

“Deseci tisuća poslova propast će zbog korone i mjera oko korone. Svi ti ljudi koji će ostati bez poslova i svega što su u životu stvarali istovremeno znaju da dok se njihovi poslovi odlukom stožera zatvaraju, crkve odlukom stožera ostaju otvorene. Uz obrazloženje: nekim ljudima to treba & bezobrazno je uspoređivati crkve s kafićima. Kradu vam novac. Zatvaraju vam biznise. Gase vam poslove. Pa vam dalje kradu novac. I na kraju kažu da ste idioti i da je sramota da vam je vaš posao važniji od molitve. Tko god prihvaća živjeti i plaćati porez u takvoj državi, točno takvu državu zaslužuje. Da postoji svjetsko prvenstvo u prihvaćanju ponižavanja, Hrvati bi osvojili prvo mjesto. Da postoji svjetsko prvenstvo u prihvaćanju ponižavanja, Hrvati bi osvojili prvo mjesto. Svaki njihov čitavi prozor dok na vašim vratima piše “zatvoreno”, svaka njihova zaštićena i obasjana građevina dok su vaši poslovi srušeni, svaka njihova glava koja je na vlasti dok je vaša na konopcu, dokaz je da od Hrvata možeš raditi kretene koliko god želiš. Šta god im oduzmeš, možeš još više. No ne brinite, i uzet će vam još više. Ako je to ok vama, i meni je. Ja sam svoj bijes i ljutnju davno potrošio.”

Kako su prema MUP-u pristigle i mnoge prijave građana, MUP Republike Hrvatske na Twitteru je objavio kako je pokrenuo kriminalističko istraživanje.

Naslovna fotografija: facebook

Autor: uredništvo

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori