person reading book

JE LI NAŠA VJERA PRAKTIČNA?

Vjerujemo li u Isusa praktično? Je li naša vjera činjenica, a ne mašta? Ako imamo istinu vjere, imamo li stupanj vjere koji možemo imati? Samo se sjetite ovoga: “Ako imadnete vjere koliko gorušično zrno te reknete ovom brdu: ‘Prijeđi odavde onamo’, prijeći će” (Mt 17,20).

Što to znači? Braćo, nismo li sišli s tračnica? Znamo li uopće što vjera znači? Ponekad se pitam vjerujemo li uopće? Kakvi znaci slijede naše vjerovanje? Nismo li poniženi kad se sjetimo što bi čuda vjere mogla učiniti; kad se sjetimo kakva bi čuda naš Gospodin mogao vršiti među nama da se ne radi o našoj nevjeri? Jesmo li se ikada riješili lanaca samopouzdanja?

Jesmo li se ikada otisnuli u dubinu s jasnim oslanjanjem na vječnog Boga? Jesmo li se ikada riješili vidljivog za nevidljivo? Jesmo li se ikada oslonili na golo obećanje Božje i počivali na ogoljenoj mišici Svemoćnog koji je i više nego dovoljan za ispunjenje svakog obećanja? O, Gospodine, gdje smo? Gdje ćemo naći oazu vjere usred pustinje sumnje? Gdje ćemo naći Abrahama? Nije li to pitanje poučno kad se postavlja povezano s usporedbom koja nas uči o sili ustrajne molitve?

Autor: C.H. Spurgeon

Izvor: Put života

Naslovna fotografija: Pexels

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori