BOŽIĆNA PORUKA BISKUPA PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE

Blagdan rođenja Kristovog trebao bi svako kršćansko srce ispunjavati osjećajem neizmjerne radosti. Ta radost utemeljena je na istini da je Bog po Kristu došao među nas. Ime mu je Emanuel – Bog s nama. Bog od koga se čovjek, nakon pada u grijeh plašio, sada je došao u svijet donijeti mir u ljudska srca – pomiriti nas s Bogom, darovati nam spasenje, nadu i dragocjeni osjećaj da nitko ne mora biti sam.

U našoj samoći imamo Krista kao najboljega prijatelja, u našoj žalosti tješitelja, u bolesti liječnika, u neizvjesnosti nadu. U strahu nam govori „mir vama, ne bojte se“ u radosti se s nama raduje.

No, najdragocjeniji dar Božića jest punina života koja započinje sada, nastavlja u vječnosti i nikada ne završava. Do Krista nitko nije mogao vidjeti Boga i ostati živ. Od Krista nitko ne može imati život tko u Njemu ne vidi Boga. On nam dolazi vratiti nas u naš dom – izgubljeni raj. On nas vraća u zagrljaj Oca nebeskoga.

Bog je s nama i u ovoj pošasti koja se nadvila nad cijeli svijet. Nismo prepušteni slučaju niti od Boga zaboravljeni. Po svome rođenju Krist je došao približiti se čovjeku ali i čovjeka približiti drugome čovjeku. Ova je neprilika zapravo prilika da spoznamo svoju krhkost i svoju ovisnost o suverenom Bogu. No isto tako, ovo je prilika da prepoznamo bližnje u potrebama te da im posvjedočimo evanđelje svojim djelima ljubavi.

Molimo za slabe, bolesne, umiruće. Ne zaboravljajmo one koji daju svoj nemjerljiv doprinos u ovoj teškoj situaciji. Molimo za medicinsko osoblje, volontere i sve druge koji su na prvoj liniji obrane od virusa koji je napao čovječanstvo. Brinimo jedni za druge, molimo jedni za druge. Time ćemo pokazati i našu ljubav prema Bogu koji nam je svoju dragocjenu ljubav otkrio u Kristu. A ljubeći Boga i bližnje, ispunili smo Zakon Kristov.

Ovih dana smo nebrojeno puta čuli kako nam Božić neće biti isti kao do sada. Pretvorimo to u dobitak da Božić proslavimo u duhu evanđeoske radosti. Zahvalimo Bogu što je po Kristu došao među nas i po Duhu Svetome ostao uvijek s nama. Zahvalimo mu što je i nas rodio za život vječni.

Čestit Božić i od Boga blagoslovljena Nova 2021. godina.

Biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH
Dr.sc. Jasmin Milić

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori