person standing between tall trees surrounded by fogs

Probudi me, Gospodine, i pošalji u život – Jutarnja molitva

Probudi me, Gospodine, i pošalji u život. Daj mi da upoznam divote Tvoga Zakona i izvršit ću sve zapovijedi Tvoje. Na Tvoju riječ ustat ću i poći.

I kad bježim, Ti me ne napuštaš. I kad mislim da sam daleko od Tebe, Ti me ne ostavljaš, ne odustaješ od mene, ne zaboravljaš me. Tvoja dobra ruka uza me bdije, Tvoje milosrdno srce strpljivo čeka na me.

Tvoj poziv probija tišinu i razbija led mojih strahova. Krenut ću s Tobom na velik zadatak. Daruj mi odvažnosti. Daruj mi snage.

Kad izmijeniš moje srce, kad se ja zavijem u pokorničko odijelo i odreknem zlih putova, pronosit ću Tvoj glas i Tvoju pravu poruku. Kad upoznam kako si milostiv i bogat ljubavlju bit ću živa baklja koja svjedoči o Tvojem milosrđu, bit ću vatrena propovijed koja budi čežnju za obraćenjem.

Ne usudim se i ne želim krenuti samo svojim silama. Ali tu je više od mudraca i od proroka. Tu si Ti. Ti si moj veliki znak.

Dolazim i ovoga jutra poslušati otkucaje Tvojega srca koje je tri dana počivalo u utrobi zemlje da opet uskrsne i zasja puninom života. Na dan Suda Ti ćeš se sjetiti ovih svetih trenutaka koje poklanjam samo Tebi. Amen.

Izvor: blagoslov.com

Naslovna fotografija: Pexels

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori