Doći ćeš proslavljen kao nebeski kralj – Jutarnja molitva

Gospodine Isuse, doći ćeš kad budeš htio. Možda će to biti dan poput ovoga. Doći ćeš proslavljen, kao nebeski kralj svih naroda. Od postanka svijeta pripravio si Kraljevstvo. Želiš da ga i ja primim u baštinu kada dođe čas.

Ti si dobar pastir i Ti poznaješ moje korake. Zoveš me k sebi jer vidiš na meni neizbrisiv znak Očeva blagoslova. Što god učinim jednom od Tvoje najmanje braće, Tebi činim.

Ne tražiš mnogo od mene. Koliko mogu, pobrinut ću se za hranu i piće kad nekome treba. Neću zatvarati srce pred onim koga još ne poznam. Zaštitit ću ljudsku ranjenost i golotinju da je ne izvrgnem ruglu. Sjetit ću se onih koje bolest pritišće i kojima je sloboda oduzeta. I tako ću naći Tebe.

Molim te za pomoć. Daruj mi snagu i svjetlo, daruj mi mudro srce. Upravi moje korake na onaj put koji vodi u vječni život. Amen.

Izvor: blagoslov.com

Svemogući Bože, tvoj blagoslovljeni Sin vođen je Duhom da bi bio iskušan od Sotone; pohitaj u pomoć svojim slugama koji su napadnuti raznovrsnim kušnjama; tebi su znane njihove slabosti, daj da svatko od njih pronađe snage da se spasi, po Gospodinu našemu Isusu Kristu Sinu tvome, koji s tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, jedan Bog, sada i dovijeka. Amen.

Izvor: Knjiga zajedničkih molitava (kolekta prve korizmene nedjelje)

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori