round gold colored pocket watch

Kako koristimo vrijeme?

Prema tome, pomno pazite kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri; iskorišćujte vrijeme jer su ovi dani zli!“ (Efežanima 5,15-16)

Jesmo li zahvalili Bogu jutros za novi dan, za novo vrijeme koje nam Bog daruje? Vrijeme koje imamo nije nešto što se samo po sebi podrazumijeva. Vrijeme je dar Božji.

Bog nam daje različite darove. On od nas očekuje da tim darovima pravilno upravljamo, odnosno da ih koristimo na slavu Božju i blagoslov bližnjima. Tako je i s vremenom. Bog želi da mudro upravljamo s minutama, satima, danima koje nam daje.

Živimo u užurbanom i stresnom vremenu. I koliko god nam se činilo da danas možemo više učiniti u satu ili danu nego što smo to mogli u nekim ranijim godinama, činjenica je da puno vremena trošimo uludo. Niti na korist Bogu, niti na korist nama, niti na korist bližnjima. Nakon što određena razdoblja prođu, i shvatimo da smo propustili neke stvari učiniti, kažemo sami sebi: „Da sam barem na vrijeme to učinio?“

Je li molitva dio našega dana? Nalazimo li vremena za čitanje Božje riječi? Svjedočimo li riječima i djelima velikoga Boga u našim životima? Ako kažemo da nemamo vremena za sve ovo, znamo da ne govorimo istinu. Za sve što nam je bitno u životu, mi nađemo vremena. Dakle, to je ključno pitanje. Što nam je prioritet u životu? Na što trošimo dragocjeno vrijeme?

Zato apostol Pavao govori: „Ne budite ludi“. Ne trošite uludo dar Božji, trenutke koje se više nikada neće vratiti. Ne, umjesto toga „budite mudri“, odnosno „iskorišćujte vrijeme“ na način da uočavate što je volja Božja za vas.

Kada navečer pođemo na počinak, budimo zadovoljni sa svime što smo učinili ovoga dana za Boga, za obitelj, za bližnje. Propusta će biti, no zato je, ako Bog tako bude htio, sutra novi dan, za nove prilike činiti dobro.

Autor: Biskup Jasmin Milić

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori