Što Kristovo uskrsnuće znači za sadašnjost?

Isusovo uskrsnuće nije suhoparna teološka doktrina, nego je aktualno za nas danas. To znači da svaki dan možemo živjeti svoj život u sili Kristova uskrsnuća. Pavao se moli da bi upoznali “koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj (Božjoj) prema nama koji vjerujemo: ona je primjerna djelotvornosti sile i snage njegove koju na djelu pokaza u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi s desna na nebesima” (Efežanima 1, 19-20).

Uskrsnuće i uzvišenje Isusovo ovdje se smatraju kao vrhovni prikaz Božje moći. Isto tako saznajemo da ista božanska sila koja je uskrsnula Isusa od mrtvih može djelovati u životima onih koji vjeruju. Nama je ona na raspolaganju.

Nijedno iskušenje nije tako snažno da ga ova sila ne bi mogla pobijediti. Nijedna zadaća nije preteška da ju izvršimo tom istom silom ako nas je Bog pozvao na nju. Da li si poražen i opterećen brigom, strahom, odgovornošću? Onda razmisli o Isusovu uskrsnuću. Moli Boga da ti pomogne saznati neizmjernu veličinu njegove moći koja je uskrsnula Isusa od mrtvih. I onda kada se uzdaš u njega u tihom, čvrstom povjerenju, otkrit ćeš da je ista moć dostupna i tebi, ako je primiš.

Svijet nije impresioniran Crkvom zato što ona izgleda slabašna, mlitava i nedjelotvorna. Ali mase se mogu zadobiti za Krista ako vide u nama, Isusovim sljedbenicima, silu njegova uskrsnuća.

Autor: John R.W. Stott

Izvor: Izvori 4/1981

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori