VIDEO – PASTOR UHIĆEN ZBOG ODRŽAVANJA BOGOSLUŽJA!

Kanadska policija uhitila je pastora Artura Pawlowskog u subotu zbog navodnog kršenja predloženih javnozdravstvenih pravila u vezi s unutarnjim crkvenim okupljanjima.

Prema The Blazeu, i Artur i njegov brat Dawid Pawlowski privedeni su zbog kršenja naredbe Kraljičine katedre obavljanjem subotnje crkvene službe.

Njihovo uhićenje uslijedilo je nakon što je u četvrtak zdravstvena služba Alberta pobijedila na sudu koji zabranjuje sve sastanke u javnom zdravstvu, marševe i demonstracije tijekom pandemije koronavirusa. Naredba uvodi dodatna ograničenja vezana uz koronavirus, uključujući upotrebu maski za lice, socijalno distanciranje i ograničenja sudjelovanja.

Pawlowski, koji je prošlog mjeseca stekao međunarodno odobravanje izbacivanjem kanadske policije i zdravstvenog službenika iz svoje crkve, dok ih je nazivao i “gestapoima”, u subotu je organizirao bogoslužje u Alberti, gdje su se “desetci okupili bez maski i bez fizičkog distanciranja “, Izvještava Calgary Herald.

Prema službenoj izjavi koju je objavila policija Calgary, braća se suočavaju s optužbama za organiziranje ilegalnog sastanka, što uključuje zahtijevanje, poticanje ili pozivanje ljudi da se pridruže, kao i podržavanje i prisustvo ilegalnom javnom okupljanju.

U izjavi se dalje kaže da je braći Pawlowski pred subotnju crkvenu službu predočen novi sudski nalog, ali uhićeni su jer su “odlučili zanemariti propise”. Kanadski sud nedavno je naložio zdravstvenoj službi Alberta da okonča brojne prosvjede i marševe koji krše direktive o javnom zdravstvu u cijeloj pokrajini.

Pastora Artura policija je uhitila manje od sat vremena nakon bogoslužja. Ozloglašeno ih je nazivao “nacistima” kad su posljednji put oni i zdravstvene vlasti došli u njegovu crkvu kako bi mu izdali sudske papire. Najmanje šest patrolnih automobila zaustavilo je automobil koji je Artur vozio na putu kući. Zbog subotnjeg bogoslužja, policija Calgary rekla je Arturu i njegovom bratu Dawidu da su uhićeni zbog kršenja javnih zdravstvenih propisa za održavanje skupova.

Prema Rebel News-u, pastor Adullam jučer je uhićen i prisiljen kleknuti nasred prometne autoceste.

“Od trenutka uhićenja bilo je jasno da to nema nikakve veze s virusom i da ima sve s političkom kontrolom”, komentira ovaj list.

Neki su svjedoci također pozvali policiju da je učinila nešto što se obično nije radilo u slobodnoj Kanadi.

“Sram vas bilo, momci, ovo nije komunistička Kina. Nemate obitelj i djecu? Što se to dogodilo s Kanadom, Bog čuvao našu zemlju slavnom i slobodnom? ” izgovarali su prosvjednici kad je policija uhitila pastora Artura.

Nedugo nakon toga novinar Adam Soos mogao je razgovarati s pastorom Arturom. Na temelju njihove evidencije poziva, pastor, koji je trenutno u zatvoru, nije bio svjestan izljeva pomoći za njega u svijetu i još uvijek nije bio svjestan da je njegov pravni tim od tri osobe pokušao s njim neprestano komunicirati, ali da policija nije htjela preusmjerite mu pozive.

“Ovo je bio zanimljiv intervju iz više razloga. Ali činjenica da ga je policija zlostavljala i spriječila ga da dobije pravnog savjetnika nečuvena je – i pokazuje da se ovdje nikada nije radilo o pandemiji ”, navode politički i društveni mediji.

U travnju 2020. kršćanski je pastor jedan od prvih Kanađana koji je dobio kaznu zbog ‘zločina’ hranjenja beskućnika u centru Calgaryja tokom lockdowna.

Navodno mu je prišlo oko pola tuceta policajaca i oglobili ga novčanom kaznom od 1.200 dolara.

Ali pastor Artur nije sam; nekoliko drugih kanadskih pastora još uvijek je u stanju boriti se za svoja vjerska prava, uključujući pastora Jamesa Coatesa iz crkve GraceLife u Edmontonu, koji je dobio sličnu zdravstvenu zabranu prije nego što je osuđen na 35 dana zatvora zbog neispunjavanja uvjeta.

Crkva pastora Coatesa preselila se na novo mjesto nakon što je policija oko nje postavila prepreku kako bi spriječila prosvjednike. Prosvjednici su naknadno razbili ogradu.

Soos je započeo crowdfunding kampanju namijenjenu prikupljanju sredstava za pokrivanje pravnih troškova pastora Artura Pawlowskog. Sav prihod ići će u Fond za demokraciju, registriranu kanadsku dobrotvornu organizaciju koja pomaže projektu “Fight The Fines”.

http://www.christianitydaily.com

Jedna misao o “VIDEO – PASTOR UHIĆEN ZBOG ODRŽAVANJA BOGOSLUŽJA!

  1. Nije njega uhapsila Kanadska policija, vec je Vecni Bog resio da ga pouci sta se desava kada se ne slusa njegova Sveta Rec i prkosi se Bogu i zemaljskoj vlasti. Ne sudim mu, vec u ovome vidim samo Bozije delovanje i ljubav prema svome crkvenome stadu.

Odgovori