Pretvarao se da je pop, nadbiskup, hodža? – Lažna vijest!

Ovih dana se na internetu pojavila vijest kako je izvjesni S.S. iz Ruhotine u BiH u posljednje vrijeme prijevarom stekao nekoliko tisuća eura, pretvarajući se da je pravoslavni pop, katolički nadbiskup te islamski hodža. Navodno je uhapšen u Bijeljini. Objavila ga je “Bijeljina Njuz” a kasnije su istu vijest preuzeli i drugi portali.

U tekstu se navodi:

Muškarac se tereti da je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe po FBiH, piše Sandžakdanas.rs.

On je, predstavljajući se kao sveštenik na zamjeni, svetio vodicu po semberskim selima, dok je dvoje djece i krstio.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup kad mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolici Tuzle obavio nekoliko dženaza.

Jedna od prevarenih osoba je i Milka iz Batkovića:

“Meni se ovaj novi popić pravo svidio, da ti vidiš što to lijepo pjeva, dala sam 20 marki. Bilo je čudno što se nakrka čvaraka u po posta, al’ reko’, ogladnio veseljak, sam se ti hrani, dijete moje. Poslije 10 dana, dođe naš pop, reko’ ne počinji pope, imam 2 marke u kući”, 

U tekstu se navodi da je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe na području Federacije BiH.

Iako se iz konteksta teksta jasno vidi da je tekst šaljiv (što inače navedeni portal objavljuje) mnogi su povjerovali u ovu priču te istu dijelili na društvenim mrežama. Dakle, radi se o lažnoj vijesti, kako prenosi b92 te u tome kontekstu ipak treba pripaziti kod podjele iste.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori