Afričke crkve doniraju 20.000 eura za žrtve oluje u Njemačkoj

“Nijedna crkva nije presiromašna da bi mogla pružiti pomoć, a nijedna crkva nije prebogata da bi dobila pomoć.”

Ujedinjena evangelička misija osigurala je ukupno 45.000 eura kao hitnu pomoć žrtvama katastrofe. Više od 20.000 eura od toga dolazi iz 14 afričkih crkava članica UEM-a iz Bocvane, Demokratske Republike Kongo, Kameruna, Ruande, Južne Afrike i Tanzanije, kako je najavila crkvena zajednica u srijedu u Wuppertalu. Novac je namijenjen potpori hitne pomoći protestantskih crkava u Porajnju i Vestfaliji, čije su zajednice teško pogođene poplavom.

Ubrzo nakon katastrofe, brojne crkve afričkih i azijskih članica također su Njemačkoj poslale poruke solidarnosti, objasnio je glavni tajnik UEM-a Volker Martin Dally. “U ovom se bolnom trenutku obistinjuje izreka biskupa iz Tanzanije: Nijedna crkva nije presiromašna da bi pružila pomoć i nijedna crkva nije prebogata da bi dobila pomoć.”

Ujedinjena evangelička misija (UEM) sa sjedištem u Wuppertalu i regionalnim uredima u Indoneziji i Tanzaniji međunarodna je zajednica od 32 protestantske crkve u Africi i Aziji, kao i šest crkava EKD i Zaklade Bodelschwingh Bethel u Njemačkoj.

Izvor: EKD.de

Odgovori