Ovo možda niste znali o imenu Martina Luthera i Martina Luthera Kinga

GettyImages_513684761-EIme reformatora i začetnika protestantizma, Martina Luthera (1483.-1546.) poznato je u cijelom kršćanskom svijetu (i šire), kao i ime njegovog imenjaka, aktiviste za ljudska prava i baptističkog pastora, Martina Luthera Kinga.

No, malo je poznato da niti jedan niti drugi nisu rođeni prezimenom odnosno imenom po kojima su poznati.

Reformator, Martin Luther zapravo je rođen kao Martin Luder. Pretpostavlja se da je iste godine kad je objavio svojih 95 teza promijenio prezime u Luther. Neki vjeruju da je nadahnuće za novo prezime dobio iz grčke riječi erleutherios što znači sloboda.

Martin_Luther_King_Jr_NYWTS.jpgMartin Luther King (1929.-1968.) rođen je kao Michael King junior. Njegov otac, baptistički pastor, također Michael King, nakon što je obišao razne gradove u Europi u kojima je saznao o snažnom utjecaju Martina Luthera, promijenio je ime i sebi i  svome sinu u Martin Luther King.

Sin Martina Luthera Kinga juniora također se zove Martin Luther King III. Rođen je 1957. godine. Predsjednik je  i izvršni direktor King Centra u Atlanti.

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti izvor.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori