Imenovan prvi kanonik PRKC

Dana 11. veljače 2022. godine, dekretom biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, Jasmina Milića (uz odobrenje biskupa ordinarija preuzvišenog Raya Suttona) imenovan je preč. Almir Pehlić kanonikom za teologiju i misiju. To je ujedno prvi kanonik ove crkve. U episkopalno uređenim crkvama, kanonik pomaže biskupu u onom području za koje je imenovan.

BIOGRAFIJA:

Almir Pehlić rođen je u Karlovcu 13. prosinca 1986. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Već od najmlađih dana zainteresiran je za religiju i duhovnost a nakon srednje škole počinje čitati i proučavati Bibliju, prvo samostalno a onda i u zajedništvu drugih kršćana. Almir 2009. upisuje studij teologije na Biblijskom institutu pri Visokom evanđeoskom teološkom učilištu.

Nakon preddiplomskog studija završava magisterij bogoslovlja (M.Div) na Protestantskom teološkom učilištu “Mihael Starin” nakon čega biva zaređen za đakona u Tordincima 2013. po rukama biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve preuzvišenog Jasmina Milića. Sljedeće godine u Zagrebu, na Dan reformacije, također po rukama biskupa Milića biva zaređen za svećenika. Obnovio je rad Protestantske crkve u Karlovcu koja je bila ugašena u 17. stoljeću te trenutno služi kao župnik u Karlovcu i Zagrebu. Od 2016. do 2022. radi kao glavni urednik Informativne protestantske agencije te predaje sustavnu teologiju na Protestantskom teološkom učilištu “Mihael Starin”.

Objavljivao je teološke članke u časopisima i na internetskim portalima. Godine 2020. objavio je prvo izdanje knjige poezije Karlovačke kiše, a drugo izdanje 2022. godine. Član je Književnog kruga Karlovac. Preveo je nekoliko liturgijskih priručnika i članaka. Trenutno radi na prevođenju knjige puritanskih molitava, piše doktorsku disertaciju i priprema novu knjigu poezije. Od 11. veljače 2022. vrši dužnost akademskog dekana pri Protestantskom teološkom učilištu “Mihael Starin”.

Izvor: prkc.hr

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori