Susret anglikanskih primasa idući mjesec u Londonu

Susret anglikanskih primasa sljedećeg mjeseca – nadbiskupa, moderatora i predsjedavajućih biskupa iz 42 crkve Anglikanske provincije održat će se od 28. do 31. ožujka u Londonu, Engleska. Planirano je da se susret održi u Rimu, Italija. Međutim zbog ograničenja putovanja u Italiji povezana s COVID-om, pozvani primasi – njih gotovo polovina – bili bi onemogućeni sudjelovati na susretu.

Sastanak, koji je sazvao nadbiskup Canterburyja Justin Welby, bit će u obliku duhovnog odmora, a crkveni čelnici će zajedno moliti i proučavati Bibliju. Primasi će također razgovarati o najnovijim planovima za Lambeth konferenciju koja se održava svakih deset godina a na koju su pozvani svi anglikanski biskupi iz cijelog svijeta. Sljedeća Lambeth konferencija, koja se trebala održati 2020., održat će se u Canterburyju u Engleskoj od 26. srpnja do 8 kolovoza.

Glavni tajnik Anglikanske zajednice, nadbiskup Josiah Idowu-Fearon, rekao je: “Nije izvedivo okupljanje u Rimu zbog talijanskih ograničenja povezanih s COVID-om koja bi spriječila značajan dio primasa – uključujući gotovo sve primase iz Afrike da sudjeluju na sastanku. Želio bih zahvaliti svima koji su naporno radili na organiziranju susreta u Rimu, posebno ravnatelju i osoblju Anglikanskog centra u Rimu i našim kolegama u Papinskom vijeću za promicanje jedinstva kršćana. Bit će moguće da se svi primasi okupe u Engleskoj i osobno sudjeluju, i mi sada prebacujemo fokus na pripremu za taj susret.”

Izvor: anglican.ink

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori