Mitropolit Onufrije: “Rat između Rusa i Ukrajinaca ponavljanje je Kainova grijeha”

Povodom ruskih vojnih operacija u Ukrajini javnosti se obratio mitropolit Ukrajinske pravoslavne crkve (moskovskog patrijarhata):

Obraćanje Njegovog Blaženstva mitropolita kijevskog i cijele Ukrajine Onufrija vjernicima i građanima Ukrajine.

Draga braćo i sestre! Vjerni našoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi!

Kao poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve, obraćam se svim građanima Ukrajine. Nevolja se nadvila. Nažalost, Rusija je pokrenula vojne operacije protiv Ukrajine i u ovo sudbonosno vrijeme pozivam vas da ne paničarite, da budete hrabri i da pokažete ljubav prema svojoj domovini i jedni prema drugima. Pozivam vas, prije svega, da pojačate pokorničku molitvu za Ukrajinu, za našu vojsku i naš narod, molim vas da zaboravite međusobne svađe i nesporazume i da se sjedinite s ljubavlju prema Bogu i našoj Domovini.

U ovom tragičnom trenutku izražavamo posebnu ljubav i podršku našim vojnicima koji čuvaju, štite i brane našu zemlju i naš narod. Neka ih Bog blagoslovi i čuva!

Braneći suverenitet i integritet Ukrajine, također apeliramo na predsjednika Rusije da odmah zaustavi bratoubilački rat. Ukrajinski i ruski narod izašli su iz Dnjeparskog krštenja, a rat između tih naroda ponavljanje je Kajinova grijeha, koji je iz zavisti ubio vlastitog brata. Takav rat nema opravdanja ni pred Bogom ni pred ljudima.

Pozivam sve na zdrav razum koji nas uči da naše ovozemaljske probleme rješavamo u međusobnom dijalogu i međusobnom razumijevanju, i iskreno se nadam da će nam Bog oprostiti naše grijehe i da će Božji mir zavladati na našoj zemlji i u cijelom svijetu!

+ Onufrije,

mitropolit kijevski i cijele Ukrajine

Predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve

Izvor: Українська Православна Церква

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori