“Rat je kada se ljudske potrebe ne poklapaju uvijek s ljudskim sposobnostima”

Pored mnogih koji su ostali u Kijevu kako bi služili duhovnim potrebama onih koji su ostali u tome gradu je i Fedor Rajčinec, voditelj katedre bogoslovlja Ukrajinskog evanđeoskog teološkog fakulteta u Kijevu. Fedor je studirao u Osijeku na Evanđeoskom teološkom fakultetu a niz godina je služio i u Bosni i Hercegovini, u obrazovnom i pastoralnom radu.

Fedor koji je sada aktivan i kao vojni kapelan, svakoga dana objavljuje na svom fb profilu svojevrsni ratni dnevnik. Danas je objavio između ostalog sljedeće:

“Kijev, 16. dan rata. Postoji određeni umor, fizički i emocionalni…
Dolazi vrijeme svijesti o ograničenim snagama, resursima, mogućnostima… Jako bih volio pomoći svima, svima kojima je to potrebno, odgovoriti na sve zahtjeve, nahraniti sve gladne, sve bolesne opskrbiti lijekovima, zaštititi djecu i majke, ali svakodnevno shvaćate da to nije moguće…

Moguće je samo ono što je moguće u onim uvjetima u kojima je potrebno služiti… a iz takve realizacije dolazi i umor.

Rat je kada se ljudske potrebe ne poklapaju uvijek s ljudskim sposobnostima i resursima da zadovolje te potrebe…

Jučer smo, na zahtjev vojnih kapelana, imali privilegiju služenja pričesti (Večere Gospodnje). Bio je to vrlo dirljiv događaj za mene osobno…”

Molimo i nadalje da što prije zavlada mir u Ukrajini.

Izvor: facebook

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori