Canterburyijski nadbiskup razgovarao s ruskim patrijarhom

Izjava iz Lambethske palače:

Nadbiskup Canterburyja razgovarao je danas poslijepodne s Njegovom svetosti Patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom putem videopoziva.

Nadbiskup je zahvalio patrijarhu na susretu i prilici za razgovor o hitnoj potrebi mira u Ukrajini.

Tijekom razgovora nadbiskup Justin Welby izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog rata u Ukrajini za koji je rekao da je velika tragedija. Naglasio je potrebu za prekidom nasilja u Ukrajini rekavši da rat i nasilje nikada nisu odgovor. Nadbiskup je rekao da trebamo pronaći načine kako živjeti kao susjedi u Europi bez agresije i ljudske patnje koje su previše bile dio našeg života i povijesti.

Nadbiskup je naglasio da kao crkve moramo biti ujedinjeni u nasljedovanju velikog poziva Isusa Krista njegovim učenicima da budemo mirotvorci, da učinimo što možemo kako bismo omogućili političarima da obavljaju svoj posao uspostave slobode i prava svih ljudi u Ukrajini. Apelirao je na Njegovu svetost da mu se pridruži u javnom pozivu na mir, te govorio o potrebi prekida vatre.

Nadbiskup je rekao da će on i Engleska crkva učiniti sve što mogu da pomognu izbjeglicama.

Obojica čelnika naglasili su potrebu što skorijeg postizanja trajnog mira utemeljenog na pravdi te su pristali na nastavak komunikacije.

Izvor: archbishopofcanterbury.org

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori