Zvona anglikanske katedrale sv. Pavla u Londonu zvonila u znak solidarnosti s Ukrajinom

Ovaj izraz solidarnosti prethodno je najavljen na web stranici katedrale sv. Pavla u Londonu, koja je jedan od simbola grada i Engleske crkve općenito.

“Nadamo se da će građani Ukrajine vidjeti snimku zvona u Londonu i naći utjehu u ovom činu solidarnosti. Nastavljamo moliti za snagu i sigurnost za mnoge ljude pogođene sukobom te za mir u Ukrajini i diljem svijeta“, rekao je dr. David Ayson, dekan katedrale sv. Pavla, prečasni dr. David Ison

Zvona u katedrali sv. Pavla u Londonu zvonila su 15 minuta.

Biskup Kenneth Novakivsky, biskup Ukrajinske Grkokatoličke biskupije Svete obitelji sa sjedištem u Londonu, rekao je: „Veoma smo zahvalni zajednici katedrale sv. Pavla u Londonu što je danas na Večernjoj molitvi molila za narod Ukrajine, za mir u Ukrajini i za one koji bježeći od nevolje u druge zemlje traže sigurno utočište. Zvuk povijesnih zvona katedrale sv. Pavla u Londonu pravi je znak solidarnosti s našim ukrajinskim sestrama i braćom u ovim najmračnijim trenutcima.”

Tijekom propovijedi oca Davida Isona , dekana katedrale sv. Pavla u Londonu, dvije su rečenice bile posebno dirljive i inspirativne za ukrajinsku zajednicu u Londonu i inozemstvu: „ Susreti s ljudima mogu utjecati i promijeniti nas. Na kraju ove službe, neki od nas će izaći na ulice da čuju zvona katedrale koja zvone u znak solidarnosti sa zvonima crkve u Lavovu u zapadnoj Ukrajini koja zvone u isto vrijeme: i drago nam je što imamo predstavnike ukrajinske crkve kod nas ».

Dekan katedrale o. David je također naglasio: „Danas zvonimo u znak solidarnosti s Ukrajinom, ne samo da bismo pozvali na pravdu i mir, nego i da bi nas upozorili na opasnosti s kojima se suočavamo. Zvona zvone da da nas pozovu na susret s Bogom; da svoje strahove i nade stavimo pred Boga i da se molimo za one koji se suočavaju s nasiljem i ratom u Lavovu i diljem Ukrajine.”

Izvor: news.ugcc.ua

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori