Izjava organizacije “Churches Together in England” o ratu u Ukrajini

Churches Together in England” (CTE), najšire je tijelo crkava i kršćanskih organizacija u Engleskoj, koji okuplja 52 nacionalne crkve članice, kršćanske organizacije i posredna ekumenska tijela. Na sastanku u The Hayes, Swanwick od 14. do 16. ožujka 2022., pitanje ukrajinske krize bile je hitan prioritet uz planirani program pod nazivom ‘Pomirujuća nada – Slomljena crkva za slomljeni svijet’.

Delegati na CTE Forumu 2022. dali su ovu izjavu 15. ožujka 2022.:

Izjava

Mi, 300 delegata iz 52 nacionalne Crkve članice, brojnih kršćanskih organizacija i ekumenskih tijela iz cijele Engleske, pozivamo na trenutni prekid neprijateljstava, povlačenje napadačkih snaga Ruske vlade pod predsjednikom Putinom i poštivanje Ženevskih konvencija.

U ovom svetom vremenu korizme, pozivamo crkve posvuda da vode kampanju za trenutni prekid rata u Ukrajini i da proglase dostojanstvo svakog ljudskog života, bez obzira na njegovu nacionalnost.

Pozdravljamo hvale vrijedne iznimne napore susjednih zemalja Ukrajine u prihvatu izbjeglica iz rata i pozivamo Ujedinjeno Kraljevstvo i cijelu Europu da slijede njihov primjer. Podržavamo svaku mjeru zaštite najugroženijih.

Obvezujemo se moliti se za narode Rusije i Ukrajine, našu vlastitu Vladu i narod, i za sve koji se nađu kao izbjeglice, ožalošćeni, ranjeni ili siromašni. Neka se Krist smiluje našem svijetu.

Izvor: anglican.ink

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori