Tri kratke molitve za korizmeno vrijeme

Za pomoć u bijegu od grijeha

Dragi Gospodine Isuse Kriste, osjećam svoje grijehe. Nagrizaju me i plaše me. Kamo da idem? Gledam u tebe, Gospodine Isuse, i vjerujem u tebe. Iako je moja vjera slaba, držim se tebe i siguran sam, jer si obećao: “tko vjeruje u mene, ima život vječni”. Čak i ako je moja savjest uznemirena i moji grijesi me plaše i uznemiruju, rekao si: “Dijete moje, budi dobro; oprošteni su ti grijesi. Ja ću te uskrisiti u posljednji dan i imat ćeš život vječni.” Ne mogu si pomoći vlastitim snagama. Dolazim k tebi po pomoć. Amen.

Dan zahvalnosti za dobrobiti u sakramentima

O moj Bože, ja sam grešnik, a ipak nisam grešnik. Sam i mimo Krista, ja sam grešnik. Ali u mom Gospodinu Isusu Kristu i s njim nisam grešnik. Čvrsto vjerujem da je svojom dragocjenom krvlju poništio sve moje grijehe. Znak toga je da sam kršten, očišćen Božjom Riječju i da sam primio oproštenje i oslobođenje od svih svojih grijeha. U sakramentu tijela i krvi mog Gospodina Isusa Krista primio sam oproštenje grijeh kao siguran znak milosti. To je za mene izborio i postigao (Krist) prolivanjem svoje dragocjene krvi. Za to mu zahvaljujem u vječnosti. Amen.

Za pomoć u obdržavanju zapovijedi

Gospodine Bože, doista sam prestupio tvoje zapovijedi. Bio sam nestrpljiv u preokretima i kušnjama. Nisam uvijek pokazao dobrotu i milosrđe. Ne pomažem susjedu. Ne mogu se oduprijeti grijehu. Ne umaram se činiti krivo. Dragi Gospodine, izlij mi svoju milost i daj mi svoga Duha Svetoga da budem poslušan i držim svaku tvoju zapovijed. Pomozi mi da budem u neprijateljstvu sa svjetovnim i da ti podam svoje srce i dušu. Amen.

Martin Luther

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori