Prva tribina ciklusa “Kršćanstvo i film” u Beogradu

APOKALIPSA NA FILMU prva je tribina ciklusa KRŠĆANSTVO I FILM u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Sveučilišne biblioteke “Svetozar Marković” u Beogradu. Tribina će se održati 31. ožujka u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Beogradu.

U sklopu panela “Apokalipsa na filmu” javnosti ćemo predstaviti najširi spektar filmova koji se bave problemom kraja civilizacije, od poznatih holivudskih hitova (Deep Impact, War of the Worlds, The Matrix), do biblijskih filmova (Ben Hur, Deset zapovijedi, Princ Egipta) koji se obraćaju najširoj publici, izravno kršćanskim filmovima (Apokalipsa I – IV, Napušteni, Drugi Kristov dolazak), čija su ciljana skupina već formirani vjernici. Namjera nam je istaknuti scenarističko-produkcijske značajke spomenutih filmova, s posebnim osvrtom na kršćansku filmsku produkciju, koja kod nas još nije dovoljno prepoznata i istražena.

Sudionici:

Sergej Beuk

Vladimir Kolarić

Sergej Beuk je protestantski teolog, komunikator i književnik, autor nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova iz područja religije i suvremene teologije, te dvije teološke monografije. Urednik je programa Doma omladine Beograda.

Vladimir Kolarić je teoretičar kulture i umjetnosti, književnik i prevoditelj. Organizator istraživanja u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka i docent na Visokoj komunikološkoj školi u Beogradu. Autor knjiga “Kršćanstvo i film” i “Kršćanstvo i umjetnost”.

Izvor: zaprokul.org.rs

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori