Izjava Svjetskog luteranskog saveza o Ukrajini

Svjetski luteranski savez duboko je zabrinut zbog Ruskog vojnog napada na Ukrajinu. 

Sukob je dobio ozbiljan i opasan zaokret s gubitkom života, ozljedama, uništavanjem imovine, raseljavanjem ljudi i pojačanim napetostima u Ukrajini, u regiji i diljem Europe.  

Kao kršćani pozvani smo biti glasnici mira: “Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!” (Matej 5,9). Stoga osuđujemo nasilje u svim njegovim oblicima.  

Pozivamo na hitan prekid vatre i obnovu mira. 

Sve strane u ovom sukobu moraju poštovati ljudska prava kao i međunarodno i humanitarno pravo. Civili i civilna infrastruktura moraju biti zaštićeni. 

Pozivamo na globalnu solidarnost s pogođenim narodom Ukrajine, uključujući one koji su raseljeni i kojima je potrebna hitna humanitarna pomoć. Pozivamo vlade da svoje granice drže otvorenim i požele dobrodošlicu onima koji bježe od neprijateljstava. 

Pozivamo na potporu crkvama u Ukrajini i susjednim zemljama koje pružaju pomoć, uključujući osnovne potrepštine, sklonište, pastoralnu i psihosocijalnu podršku. 

Mir mora prevladati. Ljudsko dostojanstvo mora biti zaštićeno.

Rev. Anne Burghardt 
glavna tajnica Svjetske luteranske federacije

Izvor: .lutheranworld.org

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori