“Za ime Krista, probudi se i osudi ovo zlo” – Nadbiskup Helsinkija uputio apel moskovskom patrijarhu

“Tijekom prošlog mjeseca Rusija je više puta pokazala da ne nastoji izbjeći civilne žrtve u ratu u Ukrajini. Nemoćno smo pratili tijek vijesti i slike ruševina bombardiranih stambenih kuća, bolnica i crkava.

Danas smo natjerani da vidimo i čujemo nešto u što je teško povjerovati. Ruske akcije u Buči i drugim ukrajinskim gradovima i selima više ne predstavljaju užase rata, već ljudsko zlo u najgorem obliku. Kako je navela međunarodna zajednica, radi se o ratnim zločinima za koje će Rusija pravovremeno dobiti presudu.”

“Vodstvo Ruske pravoslavne crkve do sada je stajalo uz državno vodstvo kako bi blagoslovilo ovaj rat i čak ga predstavilo kao legitimni, “sveti rat”, rekao je pravoslavni nadbiskup Helsinkija i cijele Finske Leo.

“Sada je krajnje vrijeme da Crkva u Rusiji shvati da je zalutala.”

„Apeliram izravno na moskovskog patrijarha Kirila: Sjeti se obećanja koje si dao pred Bogom kao biskup i patrijarh. Za njih se mora položiti račun pred Svemogućim.

Za ime Krista, probudi se i osudi ovo zlo. Iskoristi svoj utjecaj za promicanje mira. Daj sve od sebe da se okonča ovaj rat. Molim se da te poniznost i mudrost Božja vode.”

Izvor: orthodoxtimes.com

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori