Poruka nadbiskupa Foleya Beacha na početku Velikog tjedna

Dok započinjemo Veliki tjedan, i dalje me potiču na molitvu vijesti koje slušam iz cijelog svijeta. Neki od ovih događaja su vijesti s naslovnica, proizašle iz rata u Ukrajini, dok druge dolaze iz tiših sukoba u mjestima kao što su Mjanmar, Sjeverna Nigerija i Južni Sudan. U ovim trenucima, kada je ponekad teško izraziti ono što naša srca osjećaju, zahvalan sam za bogatstvo naše tradicije koja pruža provjerene putove za molitvu – jer Bog molitvom mijenja stvari! U našoj Knjizi zajedničkih molitava, za Jutarnju molitvu nalazimo sljedeću kolektu:

Svemogući Bože, tvoj ljubljeni Sin nije došao radovati se prije nego podnese bol i nije ušao u slavu prije no što je razapet. Daj nam milostivo da kročeći putem križa nađemo samo put života i mira, po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, jedan Bog, u sve vijeke vjekova. Amen.

Kada se nađemo opterećeni patnjom koju doživljavamo na ovom svijetu, imamo priliku donijeti je Gospodinu u molitvi. “Zazovi me”, kaže nam. Ne molimo se Bogu koji je povučen. Molimo se Bogu koji zna što je trpjeti bol, koji je patnjom križa učinio put života i mira i nije nas prepustio našoj patnji.

Ovog tjedna koji dolazi, na Veliki petak, pozivam vas da mi se pridružite u molitvi ove kolekte, da molite i postite za one koji pate i za one u potrebi. Molite za mir u svijetu, u svom susjedstvu i u svojoj obitelji – mir koji daje samo Knez mira (Isus).

Nadbiskup i primas Anglikanske crkve Sjeverne Amerike dr. Foley Beach

Izvor: anglican.ink

Foto: Facebook

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori