Molitvom do promijene

Božje će kraljevstvo ojačati tek kada Božji narod bude molio. Ono uvijek silno napreduje u vrijeme duhovnog buđenja i obnove. Duhovno buđenje u svijet uvode kršćani koji mole.

Molitva nesmetano prelazi preko mora i oceana te stiže do udaljenih kontinenata. A u skrovitosti naših domova i duše unosi nam Božju prisutnost. Molitva donosi društvenu pravdu narodima i osobno pravo pojedincu. 

Kada uđemo u svoje skrovito mjesto za molitvu, to je početak osobne pobjede. Činimo to redovno i neprekidno. Čeznimo za zajedništvom sa Njime jer činiti drukčije je buntovno. To je kao da mu kažemo: “Ne trebam te, Oče. Mogu živjeti bez tebe, bez tvoje pomoći i snage.”

E.M.Bounds je to jače istaknuo ovim riječima: “Molitva je odanost Bogu. Ne moliti je odbaciti Krista i nebo. Život protkan molitvom jedini se priznaje u nebu.”

Zato nije ni čudo da su danas mnogi kršćani rastrzani i doživljavaju poraz. Zanemarili su nebesko prijestolje. Draže nam je emocionalno ushićenje nego svakodnevno zajedništvo sa Stvoriteljem. Kada ne znamo kako ćemo, oslanjamo se na tehnologiju, pa kažemo: “Lako ćemo” umjesto da odlučno kažemo: “Kleknut ćemo” na molitvu. 

Kada sam jednom propovijedao u velikoj baptističkoj crkvi u Atlanti, mladi su bili oduševljeni Kristom. Ali kada sam se vratio nakon godinu dana tek je nekolicina živjela pobjedonosnim kršćanskim životom. Na moje pitanje koliko ih redovito provodi vrijeme s nebeskim Ocem u molitvi, javilo se samo dvoje.

Pozvao sam te mlade ljude da se posvete čitanju Božje riječi i molitvi. Mnogi su to prihvatili pa kada sam ih sljedeće godine opet posjetio, našao sam živu skupinu mladih kršćana.

Uspješan omladinski rad u kršćanskoj zajednici ne čini pjevanje, sviranje, dobro raspoloženje, društvene igre, niti sportska takmičenja i izleti. Naprotiv, uspješan je rad poučavati čovjeka što je dobro: “Samo činiti pravicu, milosrđe ljubiti i smjerno sa svojim Bogom hoditi.” (Mihej 6:8)

Molitva će nam pribaviti pobjedu jer će po njoj Bog mijenjati ljude iz naše okoline i samo društvo. Jer, molitva je najviše što se može učiniti za društvo. D.L.Moody, evangelizator iz prošlog stoljeća, je rekao: “Najveći su učinak na ovu grijehom prokletu zemlju, postigli ljudi koji mole. Shvatit ćete da je molitva silna moć koja pokreće ne samo Boga već i ljude.”

Po zagovornoj molitvi svoje žene, moj je suradnik prihvatio Krista za Spasitelja. Mjesecima je njegova žena brinula o njegovom duhovnom dobru. Neprestano ga je uvjeravala u Božju ljubav i njegovu nedostojnost Božje svetosti, ali bez ikakva uspjeha. Konačno je prestala mužu govoriti o Bogu i počela Bogu govoriti o mužu. Tada se on brzo pouzdao u Isusa Krista i postao vjeran svjedok njegovog Evanđelja.
Bog će učiniti daleko više od onog što možemo zamisliti. Bez obzira koliko nam na je stalo do obitelji i prijatelja, Bogu je stalo još više. Dopustit će čak i teške okolnosti da bi ih doveo križu. Radi samih naših prijatelja i obitelji te njihovog dobra, molimo. Bez obzira na to koliko im mi želimo pomoći, Bog im može pomoći još više.

Odsutnost zanimanja za duhovne sadržaje, često je posljedica odsutnosti molitve kršćana. Njihov nemar je posljedica našeg nemara. Zašto bi se grešnici bojali pakla, kada su kršćani davno prestali plakati nad vječno izgubljenim dušama? Takva odsutnost suza i molitava dovodi samo do jednog zaključka: Treba doći do duhovnog buđenja u osobnim životima kršćana, kršćanskim zajednicama i po cijelom svijetu.

iz knjige: Sammy Tippit – Molitva faktor duhovnog probuđenja – str.28-29

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori