Kurt Igler održao predavanje u Zagrebu te propovijedao u Tordincima i Osijeku

Predstavnik međunarodne organizacije Open Doors koja se bavi pravima progonjenih kršćana, Kurt Igler održao je 7. svibnja 2022. u Zagrebu predavanje o suvremenim progonstvima kršćana u svijetu. Predavanju su nazočili i predstavnici drugih kršćanskih zajednica i organizacija grada Zagreba.

Snimak možete pogledati ovdje:

U nedjelju 8. svibnja 2022. Kurt Igler je održao propovijed u najstarijoj hrvatskoj protestantskoj župi u Tordincima. U propovijedi je naglasio važnost suosjećanja s progonjenim kršćanima dajući primjere kako im se i konkretno može pomoći. Na bogoslužju je bio prisutan i načelnik Općine Tordinci gospodin Davor Adžić koji se prigodnim riječima obratio nazočnima naglasivši potrebu da se kršćani u multikonfesionalnoj sredini kao što je tordinačka drže zajedno i svjedoče zajednički kršćanske vrijednosti.

Gospodin Adžić je nakon bogoslužja gosta i domaćine ugostio na “Acinom salašu” u Tordincima.

Poslije podne istoga dana, Kurt Igler je propovijedao u Osijeku u Protestantskoj reformiranoj župi Dobroga Pastira koja je obilježila i svoj dan (budući da je četvrta uskrsna nedjelja ujedno i nedjelja Dobroga Pastira). Na bogoslužju su bili prisutni i svećenici i vjernici Reformatske kršćanske crkve Mađara u Hrvatskoj te je dio bogoslužja bio i na mađarskom jeziku kojeg je predvodio vlč. Attila Kettos.

Pogledajte propovijed iz Osijeka od 26:25 min.

U pratnji Kurta Iglera bio je i predsjednik Hrvatske protestantske konferencije, predsjedavajući pastor Evangeličke metodističke crkve koji je prevodio gosta s njemačkog jezika.

Gospodin Kurt Igler boravio je u Hrvatskoj od 5. do 8. svibnja 2022. na poziv Hrvatske protestantske konferencije.

Vidi više:

Izvor: HPK

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori