Priopćenje za javnost HPK povodom manifestacije „Hod za život“

Hrvatska protestantska konferencija (HPK) kao zajednica tradicionalnih i povijesnih protestantskih crkava Hrvatske; Protestantske reformirane kršćanske crkve, Reformatske kršćanske crkve Mađara i Evangeličke metodističke crkve, čvrsto zastupa tradicionalno, biblijski utemeljeno kršćansko učenje o svetosti života. U tome smislu HPK smatra da su kršćani pozvani zalagati se za zaštitu života od samoga začeća pa sve do prirodne smrti.

Pozivamo sve vjernike, pripadnike crkava HPK da se priključe koloni građana i time podrže Hod za život koji će se održati u Zagrebu 14. svibnja 2022. godine kao i u drugim gradovima tijekom mjeseca svibnja.

U Sjedinjenim američkim državama odakle je još 1974. godine u Washingtonu krenuo Hod za život, ovaj se pokret razvio u snažnu ekumensku inicijativu prvenstveno rimokatolika i  protestanata .

Naš jedini cilj podrške inicijativi Hoda za život je kršćansko svjedočenje te se unaprijed ograđujemo od svake moguće instrumentalizacije ove plemenite inicijative u dnevno-političke svrhe.

Podržavamo pravo na priziv savjesti koje proizlazi iz slobode savjesti, jednog od temeljnih ljudskih prava koje je zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske te Općom deklaracijom UN-a o pravima čovjeka iz 1948. Pravo na priziv savjesti je jedna od temeljnih vrijednosti demokratskog društva te smatramo kako je uskraćivanje ovog prava karakteristika totalitarnih režima.

U ime HPK

Biskup dr.sc. Jasmin Milić, glavni tajnik

Pastor Vatroslav Župančić, predsjednik

Naslovna fotografija: YouTube

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori