Ubijen francuski evanđeoski pastor i spaljena crkva

Pastor evanđeoske crkve u Saint-Laurent du Maroni, Francuska Gvajana, ubijen je u pucnjavi u noći 3. svibnja.

Nekoliko sati kasnije njegova je crkva zapaljena i potpuno uništena. Nadalje, u pucnjavi je ozlijeđeno još najmanje sedam osoba, uključujući dvoje koji su prevezeni u bolnicu u kritičnom stanju.

Pastor A. Kalloe bio je član gvajanskog ogranka Nacionalnog evanđeoskog vijeća u Francuskoj (CNEF), a dan prije svog ubojstva susreo s izaslanstvom ove organizacije, koje je bilo u posjetu zemlji.

Posjetili su mjesto tragedije: “i dalje se dimilo, nikada nisam vidio crkvu potpuno uništenu u požaru, potpuno smo zbunjeni”, istaknuo je Clément Diedrichs, direktor CNEF-a, dodajući da je Kalloe “bio jako angažiran u svojoj crkvi i zajednici”.

“Sve naše molitve, i bratska sućut obitelji i bližnjima ovoga brata u Kristu”, istaknuo je CNEF na svom Facebooku.

Parlamentarac stranke La République En Marche (Republika u pokretu, LREM) za drugu izbornu jedinicu Gvajane, Lénaïck Adam, rekao je da je “izgubio čovjeka vjere, pastora Kalloea koji me podržavao u mojim političkim bitkama. Poštujem njegovu uspomenu, izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji. Ozlijeđenima želim brz oporavak. Neka se počinitelji brzo pronađu”.

Izvor: Anglikan Ink

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori