low angle view of clock against sky

Večernja molitva šeste uskrsne nedjelje

UVODNA MOLITVA

GOSPODINE Bože, tvoj je Sin, naš Spasitelj Isus Krist, pobijedio sile smrti i pripremio nam mjesto u novom Jeruzalemu. Zahvaljujemo ti danas za njegovo uskrsnuće i molimo: priredi nam mjesto u gradu u kojemu je on svjetlo. Koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen. (Knjiga zajedničkih molitava)

MOLITVA ŠESTE USKRSNE NEDJELJE

Bože, onima koji te ljube pripravio si dobra koja nadilaze ljudsko shvaćanje; ulij u naša srca takvu ljubav prema tebi, da tebe ljubeći u svemu i iznad svega, postignemo tvoja obećanja koja nadilaze sve naše želje, po Kristu Isusu, Gospodinu našemu, koji s tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje, jedan Bog, u sve vijeke vjekova. Amen(Knjiga zajedničkih molitava) 

EVANĐELJE DANA

Ivan 14, 23-29

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

»Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.

To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: ’Odlazim i vraćam se k vama.’ Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.«

Evanđelje Gospodinovo.

ZAVRŠNA MOLITVA

Vječni Bože, Oče naš nebeski u Isusu Kristu, o kako su neshvatljiva Tvoja djela, kako neizreciva Tvoja dobrota! Kako je čudnovata milost i ljubav Tvoja koju danomice nama ljudima iskazuješ.

Slavimo i hvalimo Te za milost i ljubav koju si nam i danas iskazao. Ti si dušu našu i danas hranio kruhom života i napojio vodom iz vječnoga izvora svetih Tvojih riječi, te si nas sačuvao i duševno i tjelesno od svakoga zla.
Priznajemo, o Gospode, da smo grješni i divno je što nas ne kažnjavaj po zaslugama naših grijeha. Oprosti, o milostivi Bože, sve naše grijehe; osobito nam oprosti ako nismo danas dostojnom pobožnošću Tebi služili i ne uskrati nam zato Tvoju milost.

Budi nam Ti i ubuduće štit protiv svakoga zla. Neka bude Tvoja riječ vođa na svim putovima našim, neka postane u srcu našem takvim sjemenom, kojeg će plod biti pobožnost, strah Božji, ljubav prema Bogu i bližnjem našem i poniznost. Daj nam milost da u ovom novom tjednu ne činimo onaj grijeh i grješna djela koja smo u prošlome činili.

A sada, kada legnemo da se odmaramo, štiti nas Ti, uzmi nas pod krila Tvoje svemoćnosti, da ujutro kada dan svane, svježom snagom možemo nastaviti u Tvoje ime svagdanje naše zvanje. Usliši nas Bože poradi Isusa Krista. Amen.

OČE naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.
(Iz: Pjesmarica na porabu reformiranim kršćanima, Tordinci, 1921.)

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori