Upisi u tijeku na PTU “Mihael Starin”

Protestantsko teološko učilište “Mihael Starin” obrazovna je institucija Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj i u suradnji je također s Evangeličkom metodističkom crkvom u Hrvatskoj.

Učilište nosi naziv po znamenitom reformatoru ovih prostora, Mihaelu Starinu.

Učilište je registrirano kao vjerska škola. S akreditiranim Reformiranim episkopalnim teološkim učilištem u Philadelphiji ima potpisan sporazum o suradnji.

Osnovna je misija Učilišta da obrazuje duhovne službenike, kako Protestantske reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj, tako i drugih kršćanskih crkava. Kao takvo, jedino je protestantsko Učilište u Hrvatskoj koje djeluje kao obrazovna ustanova konkretne Protestantske crkve.

Učilište mogu upisati svi koji od svoje nadležne crkvene vlasti imaju preporuku za studij i koji ispunjavaju kriterije za upis na visokoškolsku ustanovu.

Učilište nudi sljedeće eklezijalne programe:
1. Jednogodišnji studij
2. Trogodišnji studij – teolog (BA)
3. Petogodišnji studij – magistar bogoslovlja (MDiv)
4. Doktorat praktičnog bogoslovlja (DMin)

Ukoliko je kandidat već studirao ili stekao određenu diplomu na nekom drugom teološkom učilištu, isto će mu biti priznato i kod upisa na Učilište “Mihael Starin”.

Diplome se izdaju i zvanja dodjeljuju temeljem crkvenih kanona.

Učilište nudi izvanredni studij za sve one koji ne mogu pratiti redovita predavanja.

Do sada su ovo Učilište pohađali i diplome stekli pripadnici različitih kršćanskih crkava iz desetak zemalja svijeta. Većina diplomanata su aktivni u svojom vjerskim zajednicama u klerikalnim ili laičkim službama.

Kontaktirajte Učilište putem e-maila: protestantsko.uciliste@gmail.com
ili pišite na adresu: Protestantsko teološko učilište “Mihael Starin”, Franje Markovića 7, 31000 Osijek

Posjetite web stranicu: Protestantsko teološko učilište “Mihael Starin”.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori