Episkop Nikanor: “I oružje bih upotrijebio da ga imam”

Episkop Banatske eparhije Srpske pravoslavne crkve, Nikanor, povodom EuroPridea u rujnu u Beogradu, prokleo je sve organizatore i sudionike, a među njima i premijerku Anu Brnabić.

“Hoćemo li da slušamo onu koja je oskrnavila našu zemlju? Kojoj ako ime izgovorim, onda ne mogu Božje ime izgovoriti. Koja je dozvolila da njezin rođeni brat bude otac njenoga sina. Hoćemo li to prihvatiti? A vi znate o kome ja govorim to. Niti je naše vjere niti je našega porijekla. Njezini roditelji i djedovi su bili neprijatelji, koljači Srpskoga naroda. I ona danas da nam propovijeda da nema ni oca ni majke… Ustat ćemo svi protiv toga. Ja prvi. Ovoga momenta danas ustajem i kunem, proklet ću sve one koji organiziraju i sudjeluju u tako nečemu. Ja toliko mogu. Da imam oružje, i to bi upotrijebio, i tu bi silu upotrijebio samo da ga imam. Ali ga nemam. I vjerojatno mi ga nitko neće ni dati ako bih ga i zatražio sada kada čuju da bih izašao i sa oružjem. A izašao bi.” rekao je episkop Nikanor.

Episkop Nikanor je poznat po svojim neprimjerenim izjavama i ponašanju. Tako se može na internetu naći snimak kako nogom šutira stol za vrijeme liturgije a navodno zna gađati svećenike knjigama ako što pogriješe. Godine 2016. osuđen je kao prvi episkop Srspke pravoslavne crkve za mobing svećenika koji je protiv njega podnio tužbu.

Za očekivati je reakciju poglavara Srpske pravoslavne crkve, patrijarha Porfirija, koji je do sada nebrojeno puta pokazao da se zalaže za mir i nenasilje.

Oni koji su nasljedovatelji Krista a posebice oni koji propovijedaju Božju riječ, ne bi smjeli sebi dopustiti da pozivaju na nasilje i upotrebu oružja prema drugima i drugačijima, čak i kada se njihovi stvavovi razilaze s kršćanskim učenjem. Koliko je njegov govor u kršćanskom duhu, procijenite sami:

Naslovna fotografija: Screenshot

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori