people on the road

U Nigeriji uhićeni osumnjičenici za napad na crkvu

Nigerijske vlasti obavijestile su o uhićenju nekoliko osumnjičenika povezanih s napadom na katoličku crkvu Svetog Franje 5. lipnja, na blagdan Duhova, u Owu, u državi Ondo, prenosi Vatican News a javlja IKA.

Naime, 5. lipnja naoružani su napadači upali u katoličku crkvu Sv. Franje u Owu, ubivši više od 40 vjernika i ranivši najmanje 80-ero njih. Načelnik stožera obran, general Lucky Irabor obavijestio je o uhićenju četvero osumnjičenika u utorak tijekom konferencije za medije. Dva dana kasnije, Visoko vojno zapovjedništvo otkrilo je da su uhićena još dvojica osumnjičenika povezana s napadom.

Jedan od uhićenih osumnjičenika je visokorangirani član takozvane Islamske države u provinciji zapadne Afrike (ISWAP), rekao je general Irabor, dodajući da je osumnjičenik planirao više smrtonosnih napada i da je usavršio te planove sa svojim suučesnicima prije nego što je uhapšen.

Guverner države Ondo Arakunrin Akeredolu izvijestio je da je još jedna osoba koja je omogućila smještaj osumnjičenicima prije napada također uhićena.

Uslijed napada koji se dogodio na svetkovinu Duhova, papa Franjo uputio je brzojav sućuti, nazivajući pokolj „činom neizrecivog nasilja“. U poruci je preporučio duše preminulih milosti punoj ljubavi svemogućeg Boga te molio božansko ozdravljenje i utjehu za ozlijeđene i ožalošćene. Sveti Otac molio je i za obraćenje onih koji su zaslijepljeni mržnjom i nasiljem, tako da će umjesto toga izaberi put mira i pravednosti.

Napad u Owu također je izazvao osudu civilnih i vjerskih skupina, koje su pozvale vladu da učini više kako bi osigurala zaštitu života i imovine svojih građana, posebno u svjetlu sve češćih napada bandita.

Izvor: IKA

Naslovna fotografija: Pexels

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori