Požar u koptskoj crkvi u Egiptu odnio najmanje 40 života

Najmanje 40 osoba – većinom djece – poginulo je u nedjelju u požaru u koptskoj pravoslavnoj crkvi u gradu Gizi u Egiptu, javili su vladini i crkveni dužnosnici.

Trideset petero djece između dvije i šest godina poginulo je na liturgiji kada je vatra zahvatila crkvu svetog Merkurija (u arapskom svijetu poznatog kao Abu Sefein) u Gizi.

Vatrogasne službe kažu da je požar stavljen pod kontrolu.

Točan uzrok požara nije jasan.

Međutim, otac Farid Fahmy, iz druge obližnje crkve u četvrti Imbaba, rekao je novinskoj agenciji AFP da je uzrok bio kratki spoj.

“Nestalo je struje i koristili su generator”, rekao je. “Kada se struja vratila, nastalo je preopterećenje”, prenosi BBC.

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi izrazio je “iskrenu sućut obiteljima nevinih žrtava koje su otišle da budu sa svojim Gospodinom u jednoj od njegovih bogomolja”.

Tužiteljstvo je priopćilo da je poslalo tim na lice mjesta kako bi istražili uzrok požara.

Koptski kršćani čine najmanje 10 milijuna od 103 milijuna ljudi u Egiptu. Kopti tvrde da su suočeni s diskriminacijom i igraju manju ulogu u egipatskom javnom životu nego što njihov broj opravdava.

Molimo Boga da utješi roditelje i rodbinu poginulih te udijeli snage i mira svima koji su ozlijeđeni.

Izvor: Novi život

Foto: snimka zaslona

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori