Preminuo Balint Šoja, glavni staratelj Reformatske kršćanske crkve Mađara u Hrvatskoj

Dana 26. kolovoza 2022. godine, u 54-oj godini iznenada je preminuo Balint Šoja, glavni staratelj Reformatske kršćanske crkve Mađara u Hrvatskoj.

Balint Šoja rođen je 1968. godine. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Belom Manastiru. Kao aktivan vjernik Reformatske crkvene općine u Kneževim Vinogradima izabran je 2013. godine za staratelja ove crkvene općine. Godine 2018. izabran je kao laički predstavnik i za Glavnog staratelja Reformatske kršćanske crkve Mađara u Hrvatskoj.

Od 2022. godine član je vijeća Hrvatske protestantske konferencije.

Iako je zbog bolesti morao otići u prijevremenu mirovinu, to ga nije spriječilo da aktivno sudjeluje u radu svoje crkve kako u organizacijskom, tako i u praktičnom smislu, bilo da je trebalo kuhati na dječjem kampu, prikupljati pomoć za izbjeglice iz Ukrajine i sl.

Bio je predsjednik i osnivač Udruge starih sportova “Suljoš”.

Iza sebe je ostavio ožalošćenu majku Mariju, suprugu Gospavu i sina Balinta.

Obitelji pokojnika i Reformatskoj kršćanskoj crkvi Mađara u Hrvatskoj izražavamo iskrenu sućut, s nadom u ponovni susret u vječnosti.

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori