sky sunset person silhouette

Pavlova zahvalnost za predivnu milost

Uvodna molitva

Kolekta za mir

Bože, od tebe proizlaze sve svete želje, svi dobri savjeti i sva pravedna djela. Podari svojim slugama onaj mir kojega ovaj svijet ne može dati, kako bi srca naša mogla izvršavati tvoje zapovijedi. Oslobodi nas straha od svih neprijatelja, da svoj život provedemo u miru i spokoju. Po zaslugama našega Gospodina Isusa Krista. Amen. (Knjiga zajedničkih molitava).

Biblijsko čitanje

Predragi: Zahvalan sam onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu – jer me smatrao vrijednim povjerenja, kad u službu postavi mene koji prije bijah hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali pomilovan sam jer sam to u neznanju učinio, još u nevjeri. I milost Gospodina našega preobilovala je zajedno s vjerom i ljubavlju, u Kristu Isusu.

Vjerodostojna je riječ i vrijedna da se posve prihvati: Isus Krist dođe na svijet spasiti grešnike, od kojih sam prvi ja. A pomilovan sam zato da na meni prvome Isus Krist pokaže svu strpljivost i pruži primjer svima koji će povjerovati u njega za život vječni.

A Kralju vjekova, besmrtnome, nevidljivome, jedinome Bogu čast i slava u vijeke vjekova. Amen. 1Tim 1, 12-17

Pogledajte propovijed na temu ZAHVALNOST ZA MILOST

Molitva:

Bože, budući da ti bez tvoje pomoći ne možemo ugoditi, podaj nam milostivo da našim srcima u svemu ravna i upravlja tvoj Sveti Duh, po Kristu Isusu, Gospodinu našemu, koji s tobom i istim Duhom živi i kraljuje, jedan Bog, sada i dovijeka. Amen. (Knjiga zajedničkih molitava).

Odgovori