man in black and gray plaid dress shirt

Navika molitve

Njegujte naviku molitve. Da biste ostali u Bogu, potreban vam je život molitve. Steknite naviku govorenja Bogu kao što biste govorili svom najdražem i najbliskijem zemaljskom prijatelju; govorite mu jer on je vrlo blizu srca koje je potpuno predano njemu i pouzdaje se u njega. Ne morate prolazite kroz mnoge velike i zvučne rečenice da biste molili; ponekad je daleko bolje biti u tišini nego u riječima kad se netko u srcu i duhu pokloni pred Gospodinom.

I, upamtite, s Bogom možete razgovarati čitavo vrijeme – u tajnoj klijeti, na tržnici, u trgovini, uredu, učionici, banci, crtaonici, kuhinji, tvornici; Bog je tamo, blizu, uvijek, onima koji se oslanjaju na njega. Neka je blagoslovljen Bog!

Nemojte biti obeshrabreni što ne možete izgovarati dugačke molitve; najučinkovitije molitve koje sam ikada čuo bile su kratke. Sve zabilježene molitve u Bibliji bile su kratke, ali su oni molili, i molili, i molili. Živite u duhu molitve; to je idealan život. Ne možete uvijek biti na koljenima. Ja ne mogu, a niti Bog to od nas traži. Postoje dužnosti koje su, ako ih vjerno vršimo, molitve. Ako ste pošteni, svako djelo može biti molitva. Svako djelo dobro obavljeno, učinjeno kao Gospodinu, može biti poslušnost riječima: “Bez prestanka molite” (1 Sol 5,17).

Autor: Gipsy Smit

Rodnej Smit (Rodney Smith), poznat kao “Džipsi Smit” (Gipsy Smith), je bio metodistički evangelizator. Rodio se 31. ožujka 1860. godine u Wansteadu, 6 milja sjeveroistočno od Londona, u romskoj obitelji. Obraćenje Gospodu je doživio kada je imao šesnaest godina.

Izvor: Put života

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori