action adult affection eldery

Tko najviše posjeduje?

Upamtite, spašeni ste da služite. Sâm Krist došao je ne da služe njemu, već da on služi i da dâ život kao otkup za svijet. I vi morate služiti nekome ako želite ući u radost Gospodnju. Pokušajte svakoga dana svoga života učiniti neko dobro djelo za Krista i čovjeka. U tom radu mogu biti suze i bol, ali upamtite, Kristov život služio je i vama. Ako ste njegovi, morate služiti.

Sve što je on činio, činio je iz ljubavi. “Moram raditi”, rekao je Isus. Ako imate njegov Duh, hoćete li biti sebični i lijeni? “Svi su oni koje vodi Božji Duh sinovi Božji” (Rim 8,14). Možda ćete reći: “Što ja mogu učiniti?” Činite male stvari. Započnite kod kuće, govorite blago, ponašajte se prijazno. Služite onima koji su oko vas – ocu, majci, sestri, bratu, ženi, mužu, djetetu. Ostavite svoju vlastitu volju i prava zbog njihova dobra, ne tražite sve samo za sebe.

Uvijek budite spremni za one oko sebe da dijelite s njima i uvijek budite spremni odreći se sama sebe. Srce ispunjeno ljubavlju koja nikada “ne traži svoje” na kraju će zadobiti velike pobjede. Posjedujemo najviše kad dajemo najviše; sebe spašavamo jedino kada sebe gubimo zbog dragog Krista. Neka vam to bude na pameti.

Autor: Gipsy Smit

Rodnej Smit (Rodney Smith), poznat kao “Džipsi Smit” (Gipsy Smith), je bio metodistički evangelizator. Rodio se 31. ožujka 1860. godine u Wansteadu, 6 milja sjeveroistočno od Londona, u romskoj obitelji. Obraćenje Gospodu je doživio kada je imao šesnaest godina.

Izvor: Put života

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori