Najbolji lijek u nevoljama

Nikada ne zaboravimo da je jedan od najboljih lijekova i jedna od najljekovitijih pomasti nastojanje da se čini dobro drugima i bude koristan. Trudimo se u ovom grijehom opterećenom svijetu učiniti žalost manjom, a radost većom. Uvijek postoji neko dobro koje se može učiniti unutar nekoliko metara od naših vlastitih vrata. Neka se svaki kršćanin trudi to činiti da bi olakšao tijelu ili umu drugih.

Utješiti i blagosloviti,

naći pomast za jad;

osamljene i sirote njegovati –

anđeoski je posao sad.

Sebično hranjenje na vlastitim nevoljama te besposličarenje nad vlastitim žalostima jedna je od tajni otužnog jada u kojem mnogi provode svoj život. Ako se uzdamo u krv Isusa Krista, ne zaboravimo njegov primjer. On je uvijek “išao čineći dobro” (Dj 10,38). On nije došao da mu se služi, nego da on služi, kao i da dâ svoj život za otkupninu mnogih.

Trudimo se biti poput njega! Slijedimo stope dobrog Samarijanca i pružimo pomoć gdje god je stvarno potrebna. Čak i ljubazna riječ izgovorena u pravo vrijeme često je silan blagoslov. Ono starozavjetno obećanje nije potrošeno: “Blago onome koji misli na uboga i slaba: u dan nevolje Jahve će ga spasiti” (Ps 41,2).

Autor: J.C. Ryle

Izvor: Put života

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori